O eurodeputată din grupul Verzilor, Karima Delli, a fost rănită luni seară după ce jandarmeria franceză a dispersat cu gaze lacrimogene un grup de manifestanți care protestau împotriva unui controversat proiect de construcție a unei autostrăzi la Kolbsheim, în estul Franței, informează AFP, citată de Agerpres.

Circa 150 de protestatari, pe care jandarmii i-au evacuat în zori dintr-o zonă de pe traseul unei viitoare centuri rutiere la vest de orașul Strasbourg, au revenit după-amiază în acel loc unde jandarmeria franceză a desfășurat un dispozitiv.

Potrivit autorităților locale, circa 20 de jandarmi au fost atacați cu diferite obiecte și au ripostat folosind gaze lacrimogene.

Venită pentru a susține manifestanții și însoțită de un alt eurodeputat din grupul Verzilor, José Bové, Karima Delli aproape că a leșinat și a căzut la pământ, conform relatării primarului Luc Huber, din localitatea vecină Pfettisheim, prezent și el la fața locului. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.