ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O eurodeputată din grupul Verzilor, Karima Delli, a fost rănită luni seară după ce jandarmeria franceză a dispersat cu gaze lacrimogene un grup de manifestanți care protestau împotriva unui controversat proiect de construcție a unei autostrăzi la Kolbsheim, în estul Franței, informează AFP, citată de Agerpres.

Circa 150 de protestatari, pe care jandarmii i-au evacuat în zori dintr-o zonă de pe traseul unei viitoare centuri rutiere la vest de orașul Strasbourg, au revenit după-amiază în acel loc unde jandarmeria franceză a desfășurat un dispozitiv.

Potrivit autorităților locale, circa 20 de jandarmi au fost atacați cu diferite obiecte și au ripostat folosind gaze lacrimogene.

Venită pentru a susține manifestanții și însoțită de un alt eurodeputat din grupul Verzilor, José Bové, Karima Delli aproape că a leșinat și a căzut la pământ, conform relatării primarului Luc Huber, din localitatea vecină Pfettisheim, prezent și el la fața locului.