”Să nu punem căruța înaintea calului”. Acesta a fost mesajul  postat miercuri pe Twitter de Peter Kazimir, ministrul de Finanţe al Slovaciei, referitor la Grecia. 

El a anunțat că miniştrii de Finanţe din statele din zona euro au stabilit ca orice negociere cu Atena să fie amânată până după anunţarea rezultatului referendumului programat duminică.
 
"Membrii Eurogrupului sunt uniţi în poziţia de a aştepta rezultatul referendumului din Grecia, înainte de orice noi discuţii. Am decis să aşteptăm rezultatul referendumului. Să nu punem căruţa înaintea calului", a anunțat Peter Kazimir printr-un mesaj postat pe Twitter, după teleconferinţa Eurogrup organizată miercuri seară. 

Decizia membrilor Eurogrup este similiară cu poziția adoptată de Germania.Cancelarul Angela Merkel a declarat că nu este dispusă să discute despre un nou plan de asistență pentru Grecia înaintea referendumului din 5 iulie. 

Premierul  Alexis Tsipras anunțase cu doar câteva ore înainte că nu va renunța la organizarea referendumului de diminică prin care Grecia va lua o decizie privind acceptarea ori respingerea ultimelor propuneri ale creditorilor internaționali.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews