ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O nouă cerere de ajutor financiar din partea Greciei este ”iminentă”, a anunțat marți președintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, la finalul unei noi reuniuni a miniștrilor de finanțe din zona euro. 

”Nu am primit astăzi o scrisoare care să oficializeze o nouă cerere de ajutor din partea Atenei”, a spus Dijsselbloem în fața presei la Bruxelles. 

În cursul serii va avea loc la Bruxelles summitul extraordinar al liderilor statelor din zona euro. Potrivit unei surse guvernamentale grecești citate de Reuters, premierul grec Alexis Tsipras se va întâlni cu cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande înainte de începerea lucrărilor, transmite Agerpres.

Conform unei surse guvernamentale, premierul grec Alexis Tsipras va fi audiat miercuri în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, la trei zile după referendumul din Grecia.
 
Mai mulți parlamentari europeni și-au exprimat dorința de a putea avea un dialog cu premierul grec asupra acestor chestiuni, cum s-a întâmplat marți cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, transmite AFP.