ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Europol, Rob Wainwright, a lansat un avertisment pentru țările din Europa după ce a declarat că există temerea că aproape 5.000 de jihadiști s-au întors pe continent după ce au participat la antrenamente în taberele teroriste.  

 „Ne putem aștepta Statul islamic sau alte grupuri teroriste să organizeze atacuri în Europa, cu scopul de a face cât mai multe victime în rândul populației civile. În plus, exista riscul unor atacuri individuale”, a spus Wainwright într-un interviu pentru publicația germană Neue Osnabrücker Zeitung.

Europol estimează că există între 3.000 și 5.000 de persoane care au fost în taberele de antrenament teroriste, inclusiv în cele ale ISIS din  Irak și Siria, s-au întors în Europa.

De asemenea, autoritățile se tem ca eventualii atacatori să ajungă în Europa și folosindu-se de criza refugiaților, călătorind cu documente false. „Numărul tot mai mare de luptători străini prezintă noi provocări pentru țările UE", a  mai spus Wainwright.

Cel puțin 700 de persoane din Marea Britanie s-au alăturat grupărilor jihadiste din Siria și Irak, și aproximativ jumatate s-au întors, reiese din datele autorităților europene.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews