ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 50 de deputați europeni au anunțat că sprijină sancționarea unui coleg din Parlamentul European, olandezul Marcel de Graaff,  acuzat că a făcut comentarii rasiste.

Europarlamentarii vor acum ca Marcel de Graaff, reprezentând  Partidul Libertății din Olanda, să fie sancționat pentru  declarații „islamofobe” făcute  în timpul unei dezbateri din legislativul UE, potrivit site-ului voiceofeurope.com.

Într-o dezbatere cu premierul portughez, António Costa, europarlamentarul olandez a spus că „oameni needucați, dintr-o cultură primitivă (n.r-  musulmanii) vor împinge Europa înapoi în Evul Mediu”, iar „cuvântul Islam” este definiția inegalității dintre bărbați și femei, a poligamiei,  a căsătoriilor dintre copii copilului și a crimelor în numele onoarei”.
În urma acestor declarații, europarlamentarul italo-congolez Cécile Kyenge a cerut sancțiuni pentru De Graaff, acuzându-l că răspândește „islamofobia și ura împotriva musulmanilor”. „Discursul său se bazează în mod clar pe retorica islamofobă”, a declarat aceasta.

Ea a solicitat președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, să-l suspende pe eurodeputatul olandez sau măcar să îl amenedeze. Printr-un e-mail adresat tuturor eurodeputaților, Kyenge a primit sprijinul, în vederea cererii formulate din partea  a peste 50 de parlamentari europeni.
 
Până la stabilirea sancțiunilor pentru eurodeputatul olandez, un lucru râmâne clar: liderii UE continuă să pună la index Creștinismul, în numele secularismului, stimulând Islamul în numele multiculturalismului.
 
Au spus-o anul trecut câțiva dintre cei mai importanți intelectuali europeni – printre care filosoful britanic Roger Scruton, fostul ministru polonez al Educației Ryzsard Legutko, filosoful german Robert Spaermann și profesorul francez Rémy Brague de la Sorbona, care au dat publicității „Declarația de la Paris”. Document în care denunțau „falsitatea unei Creștinătăți a drepturilor omului” și „utopica, pseudo-religioasa cruciadă pentru o lume fără granițe”.  Și în care făceau apel la o Europă bazată pe „rădăcinile creștine”, inspirată din „tradiția clasică” și care să respingă multiculturalismul.