ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reprezentanții ENF, grupul europarlamentar condus de Marine Le Pen, au venit vineri, la București, pentru a dezbate, la invitația unui eurodeputat român, situația „patriotismului” în UE. 

În discursurile rostite la București europarlamentarii rupului Europa Națiunilor și a Libertății (ENF) au atacat Uniunea Europeană, despre care au spus că este „moartă”, dar și pe refugiații „barbari” care o amenință, conform Mediafax.

Timp de trei ore, reprezentanții ENF din Franța, Olanda, Austria, Italia, Belgia, Marea Britanie și Polonia au vorbit despre „patriotism în Uniunea Europeană”, dezbaterea fiind însă marcată mai degrabă de atacuri la Uniunea Europeană, care deși este o idee bună, în viziunea celor de la ENF, este prost aplicată și nu a dus decât deservicii statelor membre.

„Suntem aici pentru a apăra civilizația europeană plurimilenară”, a explicat misiunea ENF europarlamentarul Edouard Ferrand.

Ce au încercat pe tot parcursul discuției eurodeputații ENF prezenți la București a fost să se disocieze de acuzațiile la adresa imigranților români făcute de partidele de dreapt din Europa, deși astfel de acuzații au venit, în trecut, și de la liderul ENF, Marine Le Pen.

„Țările noastre au nevoie de patriotism și de patrioți, precum Laurențiu Rebega. (…) Eu îmi iubesc țara, Olanda, și îmi iubesc poporul. Iubesc râurile, iubesc porturile, tot ce ține de țara mea. (…) Nu percepem românii ca fiind hoți sau ca fiind țigani. Nu-i încadrăm în stereotipuri și vă încurajăm ca nici dumneavoastră să nu vă vedeți astfel. Și eu dacă aș fi român aș fi foarte mândru de poporul român, pentru că că vorbim de tradiții minunate”, și-a început discursul Marcel de Graaff, vicelider al grupului ENF, care a reluat laudele la adresa românilor în mai multe rânduri.

„Românii sunt un popor foarte harnic, care îmbrățișează valori precum pacea și libertatea”, a spus acesta.