ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 30.000 de persoane radicalizate ce reprezintă o amenințare potențială de terorism jihadist se află în prezent în Europa. Este avertismentul directorului Europol, Rob Wainwright, care spune că  majoritatea sunt „inspirați de grupuri jihadiste precum Statul Islamic”.

„Nu toți se vor transforma în teroriști activi”, dar majoritatea sunt „inspirați de grupuri jihadiste precum Statul Islamic”, fără ca acest lucru să însemne că ei ar putea acționa sub coordonarea directă a acestei grupări, a explicat oficialul european într-o declarație acordată postului bulgar bTV. El a mai menționat că cifra pe care a avansat-o se referă la "persoanele ce aparțin unei comunități mai largi, care s-au radicalizat pe internet", declară Rob Wainwright potrivit EFE preluată de Agerpres.

Ei „pot oricând să închirieze un camion sau să ucidă oameni nevinovați”, a adăugat directorul executiv al Europol, amintind de atentatele comise în orașe europene de teroriști care au pătruns cu vehicule în mulțime.

În acest context el a amintit și despre revenirea în Europa a unor combatanți care au luptat în Siria sau Irak în rândurile unor grupări jihadiste precum Statul Islamic, avertizând că aceștia sunt „foarte periculoși și reprezintă o amenințare enormă”.


Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews