ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția de poliție Europol estimează că peste 10.000 de copii migranți neînsoțiți au "dispărut" în Europa în ultimele 18 până la 24 de luni, exprimându-și temerea că mulți dintre ei ar putea fi exploatați - inclusiv sexual - de bande criminale organizate, relatează AFP.

Potrivit lui Brian Donald, un reprezentant Europol citat de The Observer, acest număr privește copii a căror urmă a fost pierdută după ce au fost înregistrați de către autoritățile europene. Aproximativ jumătate dintre ei au "dispărut" în Italia.

"Nu este nerezonabil să estimăm că vorbim, în total, de peste 10.000 de copii", a declarat Donald. "Însă nu toți ar fi exploatați în scopuri infracționale. Unii dintre ei s-ar fi putut alătura unor membri ai familiilor lor. Doar că nu știm unde sunt, ce fac și cu cine", a adăugat el.

Aproximativ un milion de migranți au sosit în Europa în 2015, în cadrul celei mai grave crize a migrației din Europa de după al Doilea Război Mondial, apreciază Europol.

Aproximativ 27% dintre ei sunt copii. "Nu sunt neînsoțiți toți, însă avem probe potrivit cărora o mare parte dintre ei ar putea să fie neînsoțiți", afirmă reprezenatnul Agenției europene de poliție.

Potrivit oficialului, o "infrastructură criminală" paneuropeană sofisticată vizează de-acum migranți în diverse scopuri. În Germania și Ungaria, numeroși infractori au fost prinși exploatând migranți.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews