ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Directoarea Europol, Catherine De Bolle, a acordat un interviu publicației germane Welt am Sonntag, în care a lansat un avertisment foarte grav, dând ca exemplu ce s-a petrecut după ruperea Iugoslaviei:

„La un moment dat, războiul (din Ucraina) se va termina. Dorim să evităm o situație precum cea care a apărut după războiul din Balcani, acum 30 de ani. Armele din acel război mai sunt folosite și azi de grupări criminale.”

De Bolle a explicat că Europol caută „să găsească modalități de a gestiona situația după sfârșitul războiului (din Ucraina)”.

O astfel de situație s-a petrecut mai recent și în Siria, când programele paralele ale CIA și Pentagonului de a înarma rebelii așa-zis „moderați” au eșuat, iar armele – inclusiv rachete anti-tanc TOW au căzut în mâinile Al-Qaida și ISIS.

Rusia a avertizat și ea despre riscurile trimiterii de către Statele Unite a unei cantități impresionante de rachete Stinger, care sunt o amenințare gravă pentru avioanele civile.

Administrația Biden a recunoscut recent că habar nu are ce se întâmplă cu armele pe care le trimite în Ucraina, și dacă nu cumva ele sunt vândute apoi și ajung în alte zone de conflict din lume.