ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Agenția europeană de poliție, Europol, estimează că o viitoare descoperire a unui vaccin împotriva coronavirusului va conduce la formarea unei piețe de vaccinuri false, a avertizat, luni, șefa acestei instituții, Catherine de Bolle, anunță agenția EFE, citată de Agerpres.

 
Potrivit sursei citate, șefa Europol a spus că ''vânzarea de produse frauduloase și sub standard este în expansiune în economia pandemiei'' prin intermediul internetului, atât prin canalele obișnuite de vânzare cât și prin așa-numitul „dark web'”. „Estimăm că atunci când va exista un vaccin (împotriva coronavirusului- n.red), delincvenții vor folosi această oportunitate pentru a vinde vaccinuri false'', potrivit lui Catherine de Bolle.

Ea a menționat că a fost observată o creștere a ofertei de produse medicale contrafăcute nu doar în cazul medicamentelor folosite pentru tratarea noului coronavirus, cât și în cazul unor produse cum ar fi combinezoanele de protecție ori testele de depistare a COVID-19.