ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viena, capitala Austriei, sărbătorește, în perioada 1-16 iunie 2019, EuroPride 2019, manifestare destinată comunității LGBT+, fiind anunțate o serie de evenimente pentru minoritățile sexuale.

Astfel, potrivit site-ului oficial, din evenimentele programate în această perioadă nu lipsesc conferințele, concertele sau paradele destinate minorităților sexuale.

În plus, în premieră, o trecere de pietoni din Viena a fost colorată în culorile curcubeului, simbolul biblic deturnat de activiștii LGBT. Totodată, compania Coca-Cola a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că susține EuroPride Vienna 2019.

Și în România, la Timișoara, se sărbătorește în aceste zile Săptămâna Pride, prima „Săptămână a Mândriei” minorităților sexuale (PRIDE Week) organizată vreodată în acest oraș.

Despre acest eveniment, consilierul județean Timiș, Mihai Bojin, a declarat recent:

„E trist că am ajuns vremuri în care, nu realizările care fac posibile progresul uman, ci opțiunile sexuale au devenit motiv de mândrie (asta înseamnă, de fapt, PRIDE). Cu privire la ceea ce se întâmplă azi în Timișoara, am câteva întrebări. De ce, oare, să ieși în public cu teme care țin de privat? Sau este orientarea sexuală singura „realizare”, elementul definitoriu al celor care fac din asta motiv de paradă? Din afară, așa se vede situația”.