Viena, capitala Austriei, sărbătorește, în perioada 1-16 iunie 2019, EuroPride 2019, manifestare destinată comunității LGBT+, fiind anunțate o serie de evenimente pentru minoritățile sexuale.

Astfel, potrivit site-ului oficial, din evenimentele programate în această perioadă nu lipsesc conferințele, concertele sau paradele destinate minorităților sexuale.

În plus, în premieră, o trecere de pietoni din Viena a fost colorată în culorile curcubeului, simbolul biblic deturnat de activiștii LGBT. Totodată, compania Coca-Cola a anunțat, pe pagina oficială de Facebook, că susține EuroPride Vienna 2019.

Și în România, la Timișoara, se sărbătorește în aceste zile Săptămâna Pride, prima „Săptămână a Mândriei” minorităților sexuale (PRIDE Week) organizată vreodată în acest oraș.

Despre acest eveniment, consilierul județean Timiș, Mihai Bojin, a declarat recent:

„E trist că am ajuns vremuri în care, nu realizările care fac posibile progresul uman, ci opțiunile sexuale au devenit motiv de mândrie (asta înseamnă, de fapt, PRIDE). Cu privire la ceea ce se întâmplă azi în Timișoara, am câteva întrebări. De ce, oare, să ieși în public cu teme care țin de privat? Sau este orientarea sexuală singura „realizare”, elementul definitoriu al celor care fac din asta motiv de paradă? Din afară, așa se vede situația”. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews