ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia va returna în cele din urmă Ucrainei Peninsula Crimeea, anexată în martie 2014, a dat asigurări fostul premier rus Mihail Kasianov, liderul Partidului Libertății Poporului (de opoziție), miercuri, la Strasbourg.

'Vă rog să primiți asigurările mele că Peninsula Crimeea va fi în cele din urmă eliberată și va reveni sub jurisdicția Ucrainei', a declarat Kasianov, într-o întâlnire pe care a avut-o cu acest prilej cu emisarul președintelui ucrainean Petro Poroșenko pentru problemele tătarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, potrivit agenției de presă ucrainene Unian, informeaza Agerpres.

Anterior, fostul premier rus subliniase că numai tătarii din Crimeea au dreptul în conformitate cu Carta ONU să ridice problema autodeterminării peninsulei.

Pentru a conferi anexării Crimeii o aparență de legitimitate, Moscova argumentează că le-a oferit locuitorilor peninsulei să-și manifeste dreptul la autodeterminare 'în deplină concordanță cu dreptul internațional', iar 'alipirea' a avut loc în urma unui referendum, la care 90% dintre locuitorii Crimeii au optat pentru ruperea de Ucraina și intrarea în componența Rusiei