ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dieceza de Roma a început procesul de beatificare a Chiarei Corbella Petrillo, o tânără mamă care a murit la 13 iunie 2012, după ce a refuzat tratamentul unei tumori, pentru a nu întrerupe sarcina.

Chiara, care a fost întotdeauna foarte credincioasă, a devenit în Italia simbolul unei iubiri materne, împinsă până la sacrificiul extrem. La o distanță de șase ani de la moartea sa, acest sacrificiu suprem este amintit în edictul care marchează începutul procesului de beatificare și canonizare: „ca un far de lumină”, ca „mărturie a credinței în Dumnezeu, Creatorul vieții, ca exemplu al unei iubiri mai mare decât frica și moartea", scrie site-ul tempi.it.

În 2008, Chiara s-a căsătorit cu Enrico Petrillo. După câteva luni, a aflat că este însărcinată. Ecografia și analizele au arătat că Maria Grazia - numele ales pentru primul lor copil - avea o malformație gravă la creier. În ciuda acestui diagnostic, Chiara a decis să dea naștere primei sale fetițe, care a trăit însă doar o jumătate de oră.
 
În 2010 Chiara a rămas din nou însărcinată. Chiar și la cea de-a doua sarcină, medicii i-au explicat că există puține șanse pentru ca copilul pe care îl poartă în pântece să rămână în viață. Și de această dată Chiara a sperat și a ales să continue: Davide, numele ales pentru al doilea copil, a stat alături de mama sa doar câteva minute.

Apoi a sosit Francesco. Inițial, ecografiile nu au arătat niciun semn de pericol pentru viața copilului. Dar, după 5 luni de sarcină, Chiara a fost diagnosticată cu o formă agresivă de cancer. Iar orice tratament ar fi avut consecințe fatale asupra copilului pe care urma să-l nască. Tânăra mamă a decis însă să ducă sarcina până la capăt, cu orice preț.

La 30 mai 2011 s-a născut Francesco, iar mama a decis în final să se supună terapiei necesare pentru stoparea cancerului. Era prea târziu pentru femeia care, în 2012, la doar 28 de ani, trecea la cele veșnice, lăsându-l pe micul Francesco în grija tatălui.

În edictul care anunță deschiderea cauzei de beatificare și canonizare a tinerei mame Chiara Corbella Petrillo, ce poartă data de 2 iulie 2018, se spune: „Laică, soție și mamă cu mare credință în Dumnezeu,  sacrificiul ei rămâne ca  lumina unui far de speranță, mărturie de credință în Dumnezeu, Autorul vieții, exemplu al iubirii care este mai mare decât frica și moartea”

Edictul, afișat la porțile vicariatului de Roma, va rămâne acolo timp de două luni, perioadă în care se continuă strângerea  documentației necesare pentru a fi demarat procesul, inițierea formală a procesului având totodată nevoie de autorizația „nihil obstat” din partea Congregației pentru Cauzele Sfinților, ce urmează să sosească în scurt timp.