Manchester United a dat lovitura așteptată toată vara pe piața transferurilor. Noua echipă a lui Jose Mourinho a oficializat transferul mijlocașului francez Paul Pogba, în schimbul unei sume-record pentru fotbalul mondial, 105 milioane de euro.

Pe lângă cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un fotbalist, United îi va mai achita lui Juventus cinci milioane de euro, drept bonusuri.

Pogba a semnat un contract pe cinci sezoane cu "diavolii", cu opțiunea de extindere a înțelegerii pentru încă un an.

Francezul va purta tricoul cu numărul 6 și va avea la United un salariu anual de 13,4 milioane de euro.

Fotbalistul în vârstă de 23 de ani revine astfel la United la patru ani distanță de momentul în care a părăsit Old Trafford, liber de contract, pentru Juve.

"Sunt încântat să revin la United. E un club special în inima mea și abia aștept să lucrez cu Jose Mourinho. M-am bucurat de timpul petrecut la Juventus, am amintiri fantastice la acel mare club, unde mi-am făcut mulți prieteni, însă cred că a sosit timpul să revin pe Old Trafford. Manchester United e clubul potrivit pentru mine pentru a realiza tot ce mi-am propus în fotbal", au fost primele cuvinte ale lui Pogba după revenirea în Anglia.

Suma de transfer a lui Pogba a depășit-o pe cea a lui Gareth Bale, cumpărat în 2013 de Real Madrid de la Tottenham pentru 100 de milioane de euro, record până în acest an.

Este pentru prima oară în ultimii 20 de ani când un club din Anglia bate recordul în materie de sume de transfer. Ultimul a fost Newcastle, care a plătit 15 milioane de lire sterline, în 1996, pentru Alan Shearer.

Pogba a cucerit titlul în fiecare din cele patru sezoane petrecute la Juventus, pentru care a jucat 178 de meciuri și a marcat 34 de goluri. A mai cucerit două Cupe, două Supercupe ale Italiei și a mai jucat o finală de Ligă a Campionilor alături de gruparea din Torino.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews