Sprijinul guvernului Ungariei din ce în ce mai mare pentru familii  a creat un mediu în care căsătoriile și familiile au devenit înfloritoare, iar numărul avorturilor a scăzut,  a declarat  Katalin Novàk,  ministrul ungar pentru familie, tineret și afaceri internaționale la o conferință internațională despre viață și familie, potrivit site-ului LifeSiteNews.

Sprijinul guvernului a dus la scăderea numărului de avorturi cu mai mult de o treime față de ceea ce se întâmpla în 2010 ( de la 40.449 la 28.500). De asemenea, a determinat o scădere a numărului de divorțuri (23.873 în 2010 față de 18.600 în 2017) și o creștere a numărului de căsătorii (35.520 în 2010 față de 50.600 în 2017).

„O condiție prealabilă a dezvoltării sociale pe termen mediu și lung și a sustenabilității Ungariei este o evoluție durabilă a tendințelor demografice”, a declarat Katalin Novàk.

„Obiectivul poate fi atins printr-o politică familială stabilă, complexă, orientată și flexibilă, capabilă să se adapteze nevoilor și condițiilor în schimbare”, a adăugat ea.

Ministerul condus de Novàk se ocupă cu gestionarea politicii familiale a țării.  Conferințala care a prezentat aceste date a fost organizată de Academia Ioan Paul al II-lea pentru Viața umană și Familie (JAHLF) și a vizat Enciclicile principale ale Bisericii Catoolice, „Humanae Vitae” și „Veritatis Splendor” cu ocazia celei de-a 50-a și, respectiv, a 25-a aniversări.

„Legea fundamentală  acordă o importanță deosebită familiei, protejează instituția căsătoriei și afirmă că întemeierea familiei se află în căsătorie și în relația părinte-copil și declară că Ungaria trebuie să încurajeze angajamentul de a avea copii”, a spus Novák.

Astfel, politicile guvernului de la Budapesta privind familia includ sprijinul pentru maternitate, concediul pentru îngrijirea copiilor, scăderea impozitului pe familie și indemnizația pentru locuință, indemnizațiile fiscale care încurajează cuplurile tinere să se căsătorească,  ajutorul  de vacanță, taberele gratuite pentru copii, manualele subvenționate.  Familiile au înregistrat câștiguri financiare semnificative, inclusiv o creștere de 63,8% din 2010 a salariilor medii nete în urma reducerii impozitelor pe familie.

Statisticile privind evoluțiile demografice și economice din Ungaria în perioada 2010-2017 indică o creștere a numărului de nașteri  și a ratei generale a fertilității, potrivit ministrului ungar, care se mândrește cu faptul că numărul avorturilor și al divorțurilor a scăzut, în timp ce numărul căsătoriilor a crescut.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews