ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sprijinul guvernului Ungariei din ce în ce mai mare pentru familii  a creat un mediu în care căsătoriile și familiile au devenit înfloritoare, iar numărul avorturilor a scăzut,  a declarat  Katalin Novàk,  ministrul ungar pentru familie, tineret și afaceri internaționale la o conferință internațională despre viață și familie, potrivit site-ului LifeSiteNews.

Sprijinul guvernului a dus la scăderea numărului de avorturi cu mai mult de o treime față de ceea ce se întâmpla în 2010 ( de la 40.449 la 28.500). De asemenea, a determinat o scădere a numărului de divorțuri (23.873 în 2010 față de 18.600 în 2017) și o creștere a numărului de căsătorii (35.520 în 2010 față de 50.600 în 2017).

„O condiție prealabilă a dezvoltării sociale pe termen mediu și lung și a sustenabilității Ungariei este o evoluție durabilă a tendințelor demografice”, a declarat Katalin Novàk.

„Obiectivul poate fi atins printr-o politică familială stabilă, complexă, orientată și flexibilă, capabilă să se adapteze nevoilor și condițiilor în schimbare”, a adăugat ea.

Ministerul condus de Novàk se ocupă cu gestionarea politicii familiale a țării.  Conferințala care a prezentat aceste date a fost organizată de Academia Ioan Paul al II-lea pentru Viața umană și Familie (JAHLF) și a vizat Enciclicile principale ale Bisericii Catoolice, „Humanae Vitae” și „Veritatis Splendor” cu ocazia celei de-a 50-a și, respectiv, a 25-a aniversări.

„Legea fundamentală  acordă o importanță deosebită familiei, protejează instituția căsătoriei și afirmă că întemeierea familiei se află în căsătorie și în relația părinte-copil și declară că Ungaria trebuie să încurajeze angajamentul de a avea copii”, a spus Novák.

Astfel, politicile guvernului de la Budapesta privind familia includ sprijinul pentru maternitate, concediul pentru îngrijirea copiilor, scăderea impozitului pe familie și indemnizația pentru locuință, indemnizațiile fiscale care încurajează cuplurile tinere să se căsătorească,  ajutorul  de vacanță, taberele gratuite pentru copii, manualele subvenționate.  Familiile au înregistrat câștiguri financiare semnificative, inclusiv o creștere de 63,8% din 2010 a salariilor medii nete în urma reducerii impozitelor pe familie.

Statisticile privind evoluțiile demografice și economice din Ungaria în perioada 2010-2017 indică o creștere a numărului de nașteri  și a ratei generale a fertilității, potrivit ministrului ungar, care se mândrește cu faptul că numărul avorturilor și al divorțurilor a scăzut, în timp ce numărul căsătoriilor a crescut.