ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de campanie electorală a actualului președinte al SUA are o misiune cheie – să își învețe candidatul să meargă fără să se poticnească.

În timp ce Statele Unite se confruntă cu o inflație galopantă, cu un val de infracționalitate, cu flagelul devastator al fentanilului și cu o criză de imigrație la frontieră plus un război cu Rusia, Joe Biden învață să meargă.

Axios, una dintre publicațiile prietenoase cu actualul președinte, scrie:

„Președintele Biden și echipa lui de campanie lucrează la un proiect crucial pentru realegerea sa: să se asigure că nu se poticnește.”

Ziarul adaugă:

„În timp ce alegătorii exprimă îndoieli serioase cu privire la vârsta de 80 de ani a președintelui și la capacitatea sa de a-și exercita funcția, echipa lui Biden ia măsuri suplimentare pentru preveni ca acesta să se împiedice în public – cum a făcut în iunie, atunci când s-a împiedicat de un sac cu nisip la Academia Forțelor Aeriene.”

Ei bine, da: în probabil cea mai complicată perioadă a Americii și a lumii din ultimii 80 de ani, principala grijă a președintelui Statelor Unite este să se țină pe picioare!

Axios explică:

„Democrații, inclusiv unii membri ai administrației, sunt îngroziți că Biden ar putea avea o cădere urâtă – varianta de coșmar a acesteia fiind să aibă loc cu câteva săptămâni înainte de alegerile din noiembrie 2024.”

Pentru a atinge obiectivul crucial de a nu mai cădea de-a-n picioarelea, Joe Biden face exerciții speciale de echilibru cu un fizioterapeut încă din noiembrie 2021.

În plus, pentru a avea de urcat și coborât mai multe trepte, i-a fost amenajată o scară specială la avionul prezidențial.

Lucru care nu l-a împiedicat în urmă să se poticnească din nou, marți, la coborârea din Air Force One.

 

În același scop de a-l ajuta să își păstreze echilibrul, echipa de campanie îl încalță tot mai des pe candidatul său cu teniși.

Faptul că „cel mai puternic om de pe planetă” face eforturi să se țină pe picioare pare ireal.

Dar este perfect adevărat.

Nu mai puțin de 77% dintre americani consideră că Joe Biden este prea bătrân pentru a fi președinte, potrivit unui sondaj Associated Press realizat la sfârșitul lui august.

Dacă ar fi doar problema mersului și a echilibrului, ar mai fi cum ar mai fi.

Însă marea problemă a lui Joe Biden este declinul cognitiv tot mai accentuat.

Omul cu greu mai poate duce o propoziție până la capăt – chiar cu prompter – și nu mai realizează unde se află.

În același timp, lumea se află la un pas de un război nuclear în Ucraina, unde Statele Unite sunt direct implicate.

Iar Joe Biden are Butonul.