ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia a dispus luni plasarea în misiune a navelor de atac și a sistemelor de rachete de pe litoralul Mării Negre, din cauza exercițiului militar NATO „Sea Shield” (Scut maritim), desfășurat inclusiv în apele teritoriale ale României, informează Mediafax.

Centrul pentru Reacție Rapidă și Posibile Urgențe al Flotei militare ruse a Mării Negre a prezentat luni o serie de măsuri de monitorizare a navelor Alianței Nord-Atlantice care participă la exercițiul "Sea Shield 2019".
Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Exercițiul naval "Sea Shield 2019" a început în sud-vestul Mării Negre, cu participarea unor nave și avioane militare din S.U.A., Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România și Turcia. La manevre sunt prezenți și militari din Georgia și Ucraina, țări care nu sunt încă membre NATO.

Forțele Navale Române au anunțat că organizează, între 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exercițiu multinațional naval, „Sea Shield 2019”, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.
La exercițiul din acest an participă aproximativ 2.200 de militari care vor exersa proceduri comune de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate (simetrice și asimetrice) din regiunea Mării Negre, după un scenariu fictiv care simulează o Operațiune de Răspuns la Criză (CRO) sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (UNSC).