Rusia a dispus luni plasarea în misiune a navelor de atac și a sistemelor de rachete de pe litoralul Mării Negre, din cauza exercițiului militar NATO „Sea Shield” (Scut maritim), desfășurat inclusiv în apele teritoriale ale României, informează Mediafax.

Centrul pentru Reacție Rapidă și Posibile Urgențe al Flotei militare ruse a Mării Negre a prezentat luni o serie de măsuri de monitorizare a navelor Alianței Nord-Atlantice care participă la exercițiul "Sea Shield 2019".
Navele de recunoaștere, navele de atac și sistemele de rachete de pe litoralul rus al Mării Negre au fost plasate în misiune, informează agenția de presă Tass și postul Russia Today.

Exercițiul naval "Sea Shield 2019" a început în sud-vestul Mării Negre, cu participarea unor nave și avioane militare din S.U.A., Bulgaria, Grecia, Canada, Olanda, România și Turcia. La manevre sunt prezenți și militari din Georgia și Ucraina, țări care nu sunt încă membre NATO.

Forțele Navale Române au anunțat că organizează, între 5-13 aprilie 2019, cel mai mare exercițiu multinațional naval, „Sea Shield 2019”, în apele teritoriale ale României și în apele internaționale ale Mării Negre.
La exercițiul din acest an participă aproximativ 2.200 de militari care vor exersa proceduri comune de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, de suprafață și aeriene, adaptate la tipologia amenințărilor de securitate (simetrice și asimetrice) din regiunea Mării Negre, după un scenariu fictiv care simulează o Operațiune de Răspuns la Criză (CRO) sub mandatul unei Rezoluții a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (UNSC).


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews