ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franța a intrat în carantină totală, după ce autoritățile au decis să impună noi restrictii de deplasare în încercarea de a ține sub control răspândirea  coronavirusului. Mii de oameni și-au făcut bagajele și s-au urcat în mașini vrând să părăsească marile orașe, în speranța că vor putea depăși mai ușor perioada de lockdown în localitățile rurale.


Inelul de centură  al Parisului a fost blocat de ambuteiaje, joi noapte, iar coloanele de mașini au  ajuns să se întindă pe sute de kilometri. 
 
 
Cei care au rămas au ieșit în stradă în semn de protest față de noul lockdown. 
Franța a fost luată cu asalt joi seară, de o serie de proteste anti-carantină. Oamenii au ieșit în stradă la Nisa, Paris, Besançon, Nantes, Toulon și Toulouse, cerând demisia Președintelui Emmanuel Macron. "Munciți, consumați și tăceți" au scandat francezii ieșiți pe străzile Parisului să protesteze, conform AFP