ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Efectul de domino al marșului refugiaților pe ”ruta balcanică” a ajuns și Ungaria. Zidul ridicat de Budapesta pentru stoparea imigranților s-a dovedit inutil, peste 2.000 de refugiați reușind în ultimele ore să treacă de el. Guvernul ungar ia în calcul folosirea armatei pentru securizarea granițelor.

Numai în ultimele24 de ore, raportul Poliției de Frontieră din Ungaria arată că prin județul Csongrad, de la frontiera cu Serbia, au intrat 2.200 de refugiați, majoritatea din Siria, Afganistan și Pakistan. Cei mai mulți au venit pe calea ferată, dar sunt și oameni care încearcă să forțeze gardul de sârmă construit tocmai pentru a împiedica pătrunderea imigranților în Ungaria. Lângă localitatea Roszke, de lângă frontieră, gardul este însă întrerupt. 

Guvernul de la Budapesta examinează modalitățile prin care armata poate fi folosită pentru a contribui la securizarea graniței de sud a Ungariei, confruntată cu un val de imigranți care intră în Uniunea Europeană, a anunțat miercuri Zoltan Kovacs, purtător de cuvânt al guvernului de la Budapesta
Dar,  a precizat el, orice decizie de a folosi armata trebuie să se bazeze pe un vot al parlamentului, care va dezbate această chestiune.

Membră a spațiului Schengen de liberă circulație, Ungaria a primit deja de la începutul acestui an peste 100.000 de imigranți, mai mult decât dublul celor 43.000 primiți pe întreaga durată a anului trecut.

Conform ONU, aproape 260.000 de persoane au ajuns în Europa de la începutul anului, cel mai adesea după călătorii periculoase pe Marea Mediterană organizate de traficanți. Acești imigranți vin în cea mai mare parte din zone de conflict din Africa și Orientul Mijlociu.