ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul din Papua Noua Guinee va bloca accesul la platforma de socializare Facebook timp de o lună, într-un experiment care va vedea impactul fake news și impactul site-ului de socializare asupra populației, scrie The Guardian.

Ministrul Comunicațiilor, Sam Basil, a declarat că această întrerupere va permite departamentului său de analiză să cerceteze și să analizeze care persoane folosesc platforma și în ce scop, admițând că există îngrijorări privind bună-starea socială, securitatea și productivitatea .

„Această perioadă de timp ne va permite să colectăm informații despre utilizatorii care se ascund în spatele fenomenului de fake news, utilizatorii care încarcă materiale pornografice, sau utilizatorii care postează informații eronate în scopuri de manipulare”, a spus Sam Basil.

Acesta mai spune că riscurile și vulnerabilitățile pe care le prezintă Facebook sunt mai mari decât cele reprezentate de atacurile cibernetice, și include posibilitatea ca Facebook să acționeze ca o platformă de advertising necontrolată, amenințând astfel productivitatea oamenilor, în special a copiilor și a angajaților.