ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația internațională Women’s Rights Without Frontiers trage un semnal de alarmă cu privire la două abuzuri grave legate de naștere și maternitate pe care le suferă femeile lumii la ora actuală.

În China femeile sunt presate pentru a avorta sau a abandona fetițele după naștere, mai ales dacă în familie mai există încă o fetiță.

Cu ocazia rezoluției privind discriminarea prenatală (PRENDA, the Pre-Natal Non-Discrimination Act), organizația a înaintat Congresului SUA un document în care se arată:

"Un expert ONU a estimat că 200 de milioane de femei nu au apucat să vadă lumina zilei din cauza gendercidului, care este avortul pe criterii de sex. Cifra victimelor este mai mare decât cea a tuturor războaielor din secolul XX la un loc.

Avortul pe criterii de sex este violența supremă împotriva femeii. Avortarea unui copil pe motive că este de sex feminin este discriminarea supremă. Arată că femeia este lipsită de valoare și nu merită să se nască. Putem afirma cu credibilitate că protejăm drepturile femeilor dacă nu ne împotrivim avortului fetițelor pe criterii de sex?"

În China se fac 13 milioane de avorturi anual, cu o medie de 35.000 pe zi. Se estimează că majoritatea sunt forțate. În anul 2000, peste jumătate din acestea au fost avorturi pe criterii de sex al copilului – au fost avortate fetițe, potrivit culturavietii.ro.

Women’s Rights Without Frontiers mai atrage atenția că de acealași tratament au parte femeile, din păcate, și în cultura indiană. Practica este răspândită nu numai în India, unde sunt probleme materiale, sau în rândul claselor sociale inferioare, ci și în diaspora indiană cu studii superioare.

Anul trecut, China a anunțat că va renunța la politica unicului copil și va permite cuplurilor să aibă doi copii, după ce, în urmă cu doi ani, Beijingul a permis chinezilor să aiba doi copii doar dacă unul dintre cei doi părinți era el însuși copil unic.