ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți dintre cei care aleg să facă operații de schimbare de sex ajung să fie grav afectați de acest lucru, rezultatele unor astfel de intervenții fiind „dezastruoase”. Avertismentul vine din partea Lordului Robert Winston, unul dintre cei mai renumiți cercetători în reproducerea umană din Marea Britanie și un cunoscut prezentator TV.

El susține că implicațiile intervenției chirurgicale de schimbare a sexului nu sunt înțelese în mod corespunzător, majoritatea acestor operații având drept consecințe majore afectarea fertilității.

„Rezultatele sunt îngrozitoare într-un procent extrem de mare din cazuri”, a afirmat profesorul Winston, pentru BBC Radio 4.

40% dintre persoanele care au suferit intervenții chirurgicale de reconstrucție vaginală au suferit complicații ulterioare și multe au avut nevoie de o operație suplimentară.  23% dintre persoanele care și-au făcut operații de extirpare a sânilor se simt inconfortabil cu ceea ce au făcut, a precizat Winston, potrivit The Telegraph.

„Ceea ce am văzut într-o clinică de fertilitate sunt rezultatele pe termen lung ale unor oameni adesea foarte nefericiți care acum se simt foarte afectați”, spune profesorul britanic.

„Trebuie să vă gândiți când luați orice fel de medicament dacă vreți să vă faceți bine sau rău  și să vă gândiți la efectele pe termen lung”, îi sfătuiește profesorul britanic. Pentru că, spune el,  efectele pe termen lung ale luării hormonilor „pot afecta funcția reproductivă”.

Confirmarea a venit și din partea lui Gary Butler, expert  în îngrijirea copiilor și adolescenților transgender, care spune că efectele asupra fertilității  repezintă „un motiv de îngrijorare”.

Profesorul Butler, consultant în medicina pediatrică și endocrinologie la University College Hospital din Londra, spune că medicii trebuie să fie 
„foarte atenți” în privința introducerii terapiei înainte de pubertate.

Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la numărul tot mai mare de copii care pun la îndoială identitatea lor de gen, statisticile arătând că numărul acestora a crescut dramatic în cinci ani.

Cifrele publicate la începutul acestui an de către Serviciul de dezvoltare a identității de gen, cu sediul la Centrul Tavistock din nordul Londrei, au arătat că numărul copiilor cu vârste cuprinse între trei și șapte de ani care au  venit la consultații, la clinică, a crescut de patru ori,  de la 20, în anii 2012 și 2013,  la 84 numai în 2016.

De asemenea, anul trecut s-au înregistrat peste 2.000 de consultații ale unor tineri  cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, de șase ori mai mult decât cele 314 de cazuri privind identitatea de gen înregistrate în urmă cu cinci ani.

Copiii care spun că doresc să fie în așa numitul proces de tranziție nu beneficiază de o intervenție chirurgicală, dar le pot fi administrați hormoni sintetici, care suprimă hormonii de pubertate și care pot preveni schimbări fizice precum dezvoltarea sânilor sau creșterea părului, aminteșe ziarul britanic.