Musulmanii din Europa se bucură de o mai mare libertate religioasă decât creștinii din Europa. O spune șeful unei organizații anti-discriminare, care arată că, în timp ce musulmanii sunt tratați cu mănuși, pentru a nu le fi lezate sentimentele religioase, creștinii sunt tot mai marginalizați. 

Martin Kugler, istoric și fondator al Observatorului asupra Discriminării și Intoleranței împotriva Creștinilor, acuză elitele europene că fac presiuni asupra creștinilor pentru a-i face să-și ascundă religia. Nu acceași măsură se aplică și musulmanilor, cărora li se permite să se afișeze oricum.  Europa este martora unei ofensive seculariste, a adăugat el, dar politicienii au criterii diferite în relațiile cu creștinii și musulmanii, permițând purtarea vălului islamic, dar încercând să scoată crucile din locuri publice. Unul dintre exemplele oferite de el, al acestei campanii duse în Europa împotriva creștinilor, este cel al stewardeselor sau asistentelor medicale, puse la colț sau chiar concediate pentru faptul că au îndrăznit să poarte la gât cruciulițe. Un alt exemplu este cel al tentativelor tot mai numeroase de a elimina scene ale Nașterii Domnului, din locurile publice, cu ocazia Crăciunului.
 
„Justificarea lor este separarea dintre biserică și stat, dar cred eu, este vorba mai mult decât o scuză. De fapt, ceea ce secularismul radical european încearcă să facă, în numele toleranței și al neutralității în piața publică, este să impună o ideologie care înseamnă eliminarea creștinilor din viața publică”, spune Martin Kugler.

El consideră, de asemenea, că ascensiunea islamului în Europa, fenomen provocat de schimbările demografice, reprezintă „o mare provocare” pentru cultura creștină, deși, spune Kugler, secularismul agresiv este mult mai periculos pentru creștinii europeni.
 
„Dacă creștinii au avut libertatea de a-și urma conștiința, cu școlile și drepturile lor, va fi mult mai ușor pentru ei să se confrunte cu ascensiunea culturii musulmane”, consideră acesta.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews