ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Profesorul francez Eric Caumes a provocat un cutremur în lumea medicală afirmând, zilele trecute, că nu a văzut niciodată așa de multe efecte adverse la un vaccin, ca la cel produs de Pfizer. Un vaccin care a început deja să fie distribuit în Marea Britanie și e  programat să fie distribuit pe scară largă în Franța începând din ianuarie, scrie LifesiteNews.

Caumes, șeful departamentului de boli infecțioase de la spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris, nu este unul dintre medicii etichetați „contra curentului”,  pronunțându-se pentru toare restricțiile și pentru al doilea lockdown. El a spus că există riscul unui „al treilea val” de infecții dacă oamenii nu respectă rgulile și nu se distanțează, mai ales de  Crăciun.

El a mai declarat că se va vaccina anti-COVID-19 atâta timp cât nu este un vaccin „ARN” ca cel distribuit acum în Regatul Unit. Vaccinurile "ARN" sunt așteptate să intre în Franța în ianuarie.
 
Dar Caumes și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aceste vaccinuri. În interviul dat celor  de la Le Parisien, el s-a plâns de lipsa datelor științifice disponibile din rezultatele și efectele secundare ale acestora, spunând că nu va avea niciodată încredere orbește în industria vaccinurilor doar din comunicatele de presă pe care le dau companiile. „Citind cele 53 de pagini, ceva m-a frapat. Nu am văzut niciodată o frecvență atât de mare de efecte secundare pentru un vaccin! În afară de reacțiile minime datorate injecției, cum ar fi roșeața locală și durerea, alte efecte nedorite sunt identificate la rate relativ ridicate, în special la tineri, după a doua doză. Luați exemplul febrei, poate apărea temporar după o injecție, este clasic. Dar acolo, 15,8% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani au avut 38°C sau mai mult în termen de șapte zile de la a doua injecție. Și 45% au fost nevoiți să ia medicamente pentru febră sau durere. Vorbim și despre 55% dureri de cap, 62% oboseală. Nu se poate, asta este prea mult, poate fi o problemă”.
 
În interviul pentrru Le Parisien, Caumes a fost întrebat ce părere are despre situația din Anglia, unde la două zile de la prima campanie de vaccinare, autoritățile au emis o recomandare de urgență prin care solicitau persoanelor cu alergii severe să nu ia vaccinul, după ce doi pacienți au suferit efecte adverse severe. „Sunt surprins pentru că aceste reacții adverse nu sunt enumerate în documentul agenției americane pentru medicamente, care este singura mea sursă", a spus el. „Asta confirmă că nu ar trebui să ne grăbim".

Declarația lui Caumes este semnificativă deoarece acesta, ca medic și profesor universitar, nu poate fi suspectat că nu sprijină gestionarea de către guvernul francez  a pandemiei. El susține doar că vaccinul Pfizer ARN nu este sigur.
 
„Principala mea grijă acum e că lucrurile ar putea merge prost cu aceste vaccinuri.  Vom fi apoi criticați că am sărit etapele, ni se va spune: ați fost naivi și ați plătit scump pentru aceste doze, fără a ști dacă sunt sigure. Dacă ne vom înșela, întreaga istorie a vaccinologiei va fi discreditată. Astăzi, avem impresia că trebuie să alegem de partea cui să fim. Dar nu este totul negru sau alb, poate fi gri”, a conchis medicul francez.