ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Camera Reprezentanților și Senatul se reunesc, miercuri, 6 ianuarie, pentru a certifica rezultatele alegerilor, procedură care constituie de obicei o simplă formalitate. Dar lucrurile ar putea lua o întorsătură la care nimeni nu se așteaptă.
 
Potrivit expertului în Constituție Rick Green, președintele Trump are încă multe căi către victorie în alegerile afectate de o acțiune neconstituțională fără precedent a oficialilor electorali și a democraților din toate statele-cheie.

Fostul parlamentar din Texas și fondator al Patriot Academy a evidențiat în mod special oportunitățile oferite de sesiunea comună a Congresului din 6 ianurie, care urmează să valideze rezultatele Colegiului Electorilor.

Vicepreședintele Mike Pence are autoritatea de a respinge electorii din statele contestate, a spus Green. Pence va prezida sesiunea comună, îndeplinind rolul său din al doisprezecelea amendament la Constituția SUA, care impune ca vicepreședintele „să deschidă toate certificatele și apoi să se numere voturile”, potrivit LifeSiteNews.

„El este președintele Senatului și își poate îndeplini datoria conform constituției poate urma precedentele istorice, poate urma limbajul Constituției”, a explicat Green. „Jefferson, Nixon, Gore, toți trei au acționat unilateral asupra obiecțiilor membrilor Camerei și ai Senatului, așa că Mike Pence ar putea face același lucru”.

Green a menționat că vicepreședintele de atunci, Richard Nixon, „a refuzat să audă obiecțiile” care au rezultat din cursa prezidențială din 1960, pe care Nixon  a refuzat să le recunoască. El a „acceptat unilateral alegătorii democrați, și nu alegătorii republicani”, a spus Green.

„Dacă Pence face ceea ce poate face în temeiul Constituției ”, și demite alegătorii, „da, vor fi plânsete și scrâșniri din dinți, dar membrii Congresului ar trebui să meargă apoi la Curtea Supremă și să ceară un fel de hotărâre”.
 
Procedura sesiunii Congresului este guvernată atât de Constituție, cât și de Legea privind numărătoarea electorală din 1887. 
 
Duminică, șeful de cabinet al vicepreședintelui a raportat că Pence „salută” obiecțiile anunțate de mai mulți senatori republicani. Unsprezece senatori republicani au anunțat că se vor opune certificării de către Congresul SUA a rezultatului alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, o procedură ce urmează să aibă loc astăzi.
 
Peste un milion de susținători ai președintelui Trump sunt așteptați să se întâlnească la Washington, D.C. pentru a manifesta în favoarea președintelui și în semn de sprijin pentru integritatea alegerilor.