ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Arestarea Carinei Țurcan, moldoveanca top-manager la Inter RAO, cel mai mare producător de energie electrică din Rusia, ar avea legătură nu cu activități de spionaj în favoarea României, așa cum a încercat să acrediteze Moscova via mass-media, ci interesele de afaceri ale atotputernicului șef al companiei Rosnefti, Igor Secin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a afirmat joi cunoscutul expert rus Stanislav Belkovski, într-o emisiune la postul de radio Echo Moskvî (de opoziție), conform Agerpres.

De altfel, femeia originară din Republica Moldova, despre care s-a spus că are și cetățenie română -arestată vinerea trecută de către FSB - a respins acuzațiile de spionaj, potrivit Interfax.
 
Igor Secin, care încearcă să-și consolideze controlul asupra Inter RAO, putea să fi apreciat că Țurcan nu îi este suficient de loială, a opinat Belkovski.

În cadrul companiei "Inter RAO", Țurcan coordona importul și exportul de energie electrică. Potrivit interlocutorilor portalului Rosbalt, serviciile speciale românești nu ar fi fost singurele beneficiare ale informațiilor secrete pe care le transmitea Carina Țurcan. Media ruse încearcă să acrediteze ideea că informațiile ajungeau ulterior în posesia CIA.