Arestarea Carinei Țurcan, moldoveanca top-manager la Inter RAO, cel mai mare producător de energie electrică din Rusia, ar avea legătură nu cu activități de spionaj în favoarea României, așa cum a încercat să acrediteze Moscova via mass-media, ci interesele de afaceri ale atotputernicului șef al companiei Rosnefti, Igor Secin, un apropiat al președintelui Vladimir Putin, a afirmat joi cunoscutul expert rus Stanislav Belkovski, într-o emisiune la postul de radio Echo Moskvî (de opoziție), conform Agerpres.

De altfel, femeia originară din Republica Moldova, despre care s-a spus că are și cetățenie română -arestată vinerea trecută de către FSB - a respins acuzațiile de spionaj, potrivit Interfax.
 
Igor Secin, care încearcă să-și consolideze controlul asupra Inter RAO, putea să fi apreciat că Țurcan nu îi este suficient de loială, a opinat Belkovski.

În cadrul companiei "Inter RAO", Țurcan coordona importul și exportul de energie electrică. Potrivit interlocutorilor portalului Rosbalt, serviciile speciale românești nu ar fi fost singurele beneficiare ale informațiilor secrete pe care le transmitea Carina Țurcan. Media ruse încearcă să acrediteze ideea că informațiile ajungeau ulterior în posesia CIA.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews