Germania contrazice Londra, care susținea în urmă cu o săptămână că atacul occidental din Siria nu contravine dreptului internațional. Juriștii Bundestag-ului, camera legislativă inferioară germană, afirmă, într-o expertiză publicată vineri, că loviturile aeriene occidentale întreprinse săptămâna trecută în Siria contravin dreptului internațional. 

Aceștia spun că utilizarea forței militare împotriva unui stat, spre a sancționa încălcarea de acest stat a unei convenții internaționale, „reprezintă o atingere adusă interzicerii recurgerii la violență, prevăzută în dreptul internațional”,  și amintesc că, în trecut, Consiliul de Securitate al ONU a respins, de asemenea, represaliile armate, calificându-le drept „incompatibile cu obiectivele și principiile Națiunilor Unite”, scrie Agerpres.Experții germani se sprijină, între altele, pe o declarație a Adunării Generale a ONU, ce datează din 1970, în care este subliniată 'datoria statelor de a se abține, în relațiile lor internaționale, de a recurge la constrângere de ordin militar'.

Motivul legal invocat de Marea Britanie, care a participat la intervenție alături de SUA și Franța, nu este, de altminteri, „convingător”, indică documentul, la care AFP a avut acces.

Suntem îndreptățiți să ne întrebăm „dacă atacurile militare sunt cu adevărat adecvate pentru a împiedica alte suferințe” în Siria, mai spun ei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.