ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie, care a provocat moartea a peste 100 de persoane ce așteptau la rând pentru a-și umple buteliile înainte de Crăciun, a avut loc la o stație de alimentare cu gaz din Nigeria după ce o cisternă de gaz a luat foc, anunță Associated Press.

Deflagrația s-a produs la Nnewi, o comunitate predominant creștină din sud-estul Nigeriei. Emeka Peters, un martor de la fața locului, a declarat că incendiul a izbucnit în momentul în care un camion-cisternă, care tocmai adusese gaz la stația de alimentare Chikason Group Gas, a plecat fără a mai aștepta să treacă perioada recomandată de răcire.

"Flăcările au explodat ca o bombă și întreaga stație s-a umplut de fum negru și dens, pe fondul exploziei buteliilor de bucătărie", a precizat Peters. "Numeroase persoane au fost ucise, iar cele mai multe așteptaseră toată ziua la rând pentru a-și umple buteliile", a adăugat acesta.

Martorul a mai spus că incendiul a durat câteva ore. Înainte ca pompierii să reușească să stingă flăcările, un reporter Associated Press a numărat peste 100 de trupuri arse.