ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O persoană a fost rănită în sediul Fondului Monetar Internațional din Paris, după ce a deschis un plic în care se afla explozibil, anunță Reuters.

Nu se știe pentru moment dacă plicul a fost primit prin poștă sau adus de cineva. Acesta a ajuns la biroul unui director, iar asistenta lui l-a deschis. Potrivit unor surse, aceasta a suferit răni la nivelul feței și a mâinilor.

La fața locului au ajuns forțele de ordine. În aceeași clădire se află și sediul Băncii Mondiale din Paris.

Miercuri, un pachet cu explozibil a fost descoperit la Ministerul de Finanțe de la Berlin. Imediat după sosirea pachetului la Minister, angajații de la curierat au chemat geniștii care l-au distrus printr-o explozie controlată, în timp ce sălile din clădire au fost evacuate temporar. Pachetul ar fi rănit oameni dacă ar fi fost deschis, fiindcă explozibilii s-ar fi declanșat. Ulterior s-a descoperit că acesta a fost trimis din Grecia.

Președintele francez Francois Hollande a decretat stare de urgență la finele anului 2015, după atentatele comise în Paris, care s-au soldat cu 130 de morți. Ea a fost prelungită până în prezent.