ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O explozie puternică s-a produs marți dimineață în cartierul turistic Sultanahmet din centrul Istanbulului. Potrivit Reuters, care citează presa locală, nu se știe sigur care este cauza exploziei.

Biroul guvernatorului din oraș a anunțat că cel puțin zece persoane au murit și alte 15 au fost rănite în explozie.

Printre victimele deflagrației s-ar afla și turiști, conform primelor informații. Persoanele rănite au fost transportate la spitale din apropiere, în special la Centrul de cercetare Haseki.

Cauza exploziei nu este cunoscută deocamdată, dar autoritățile iau în calcul ipoteza unui atentat. Există informații potrivit cărora ar fi fost vorba de un kamikaze. 

Mai multe ambulanțe, mașini de poliție și camioane de pompieri au fost trimise la locul exploziei, iar o anchetă a fost demarată.

Martorii spun că s-a auzit un zgomot foarte puternic. Canalul de televiziune CNN Turk a prezentat imagini de la fața locului cu echipaje de poliție și ambulanțe. 

Explozia s-a produs la ora locală 10:18 (8:18 GMT) și a fost auzită până în piața Taksim, situată la câțiva kilometri depărtare de Sultanahmet

În urmă cu câteva luni, un dublu atentat sinucigaș a dus la moartea a 103 persoane în fața gării centrale din Ankara. Acest atac, cel mai grav survenit pe teritoriul turc, a fost atribuit grupării jihadiste Statul Islamic.