ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 09:00 Ultimul bilanț al atentatului din capitala Turciei a ajuns la 37 de morți, 71 de răniți în spitale, informează Reuters care îl citează pe ministrul turc al Sănătății.

Duminică noaptea președintele Turciei a afirmat că "Atacul sporesște determinarea noastră de a lupta împotriva terorismului".

Un înalt oficial din cadrul securității a declarat pentru Reuters că explozia pare să fie cauzată de un atac cu mașină-capcană.
 
 
ACTUALIZARE Cel puțin 32 de morți în explozia cu mașină-capcană de la Ankara, potrivit unui oficial din securitate, citat de Reuters.

ACTUALIZARE Constatările inițiale sugerează că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scos în afara legii, sau un grup afiliat este responsabil pentru atentatul cu mașină capcană comis duminică, în capitala Turciei, a declarat un oficial din securitate.
 
ACTUALIZARE MAE afirmă că nu sunt indicii că ar fi români printre victimele de la Ankara.

Bilanțul furnizat de guvernatorul Ankarei: 27 de morți și 75 de răniți. 

O explozie puternică a avut loc, în această seară, în centrul capitalei turce, Ankara, soldându-se cu moartea mai multor persoane. Deflagrația a avut loc în apropierea unei stații de metrou, iar poliția spune că există morți și răniți.

Focuri de armă au fost auzite după explozie, în timp ce ambulanțele se îndreptau spre locul incidentului, potrivit unor oficiali.

Mai multe mașini au luat foc în urma exploziei care s-a auzit de la mai mulți kilometri depărtare. Din primele informații, se pare că atacul a fost comis cu un autovehicul capcană.

Fumul se putea vedea ridicându-se de la o distanță de 2,5 kilometri depărtare, a declarat un martor, potrivit Mediafax.

Explozia a avut loc în apropiere de Parcul Guven, din centrul Ankarei, la mai puțin de o lună după ce un atac cu mașină-capcană, comis în capitala Turciei, s-a soldat cu moartea a 29 de persoane. Miitanții kurzi au revendicat atunci atacul.