Circa 79 de persoane au fost rănite sâmbătă într-o serie de explozii petrecute la o uzină de muniții din centrul Rusiei, potrivit bilanțului autorităților Federației Ruse, informează dpa și AFP, citate de Agerpres.

Exploziile au avut loc la uzina Kristal din orașul Dzerjinsk, din regiunea Nijni Novgorod, la circa 400 de kilometri est de Moscova.

Cinci clădiri ale uzinei și aproape 180 de clădiri rezidențiale au fost avariate în urma exploziilor, potrivit autorităților municipale.

Din cei 79 de răniți, 15 au necesitat spitalizare, dintre care o persoană în stare gravă, nefiind raportat nici un deces.

„Potrivit ultimelor informații, 79 de persoane au solicitat asistență medicală după explozia de la uzina Kristal: 38 de muncitori ai uzinei și 41 de locuitori din oraș. Nu sunt copii printre răniți”, a informat într-un comunicat Ministerul Sănătății al Federației Ruse.

Potrivit TASS, exploziile au avut loc în secția de producție de trotil a uzinei Kristal, în timpul procesului tehnologic, avariind părți importante din clădirile fabricii. 

Locuitorilor orașului Dzerjinsk li s-a cerut să țină ferestrele închise, din cauza propagării unui nor gros de fum de la incendiul izbucnit în urma exploziilor.  

Specialiștii au reușit să stingă, după mai multe ore, focul declanșat la fabrica de muniții, întins pe o suprafață de peste 800 de metri pătrați. A fost declanșată o anchetă pentru suspiciunea de încălcare a normelor de securitate de către muncitorii uzinei rusești.

Institutul de stat pentru cercetări științifice „Kristal” a fost înființat în anii 1950, fiind specializat în crearea de substanțe și compoziții explozive, în tehnologii pentru fabricarea acestora, precum și în testarea, transportarea și utilizarea lor. Din 2011, institutul a fost trecut în subordinea întreprinderii de stat „Rostehnologhii”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews