ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția federală americană (FBI) le atrage atenția consumatorilor în legătură cu testele anticorpi COVID-19 contrafăcute, relatează DPA, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, escrocii promovează teste contrafăcute sau neaprobate pentru a profita de temerile oamenilor, pentru a face un ban rapid sau doar pentru a colecta date sensibile cum ar fi numerele de securitate socială sau informații despre asigurarea de sănătate Medicare, a precizat FBI într-un nou avertisment.

Oficialii federali le cer oamenilor să fie atenți la „revendicările privind existența unui aprobări din partea FDA (Agenția pentru Alimente și Medicamente)” care nu pot fi verificate și la ofertele de testare care vin sub forma unor apeluri telefonice, anunțuri pe rețele de socializare sau e-mail-uri nesolicitate.

Consumatorii trebuie să verifice site-ul FDA pentru lista actualizată a companiilor care au aprobare să producă teste anticorpi și de depistare a COVID-19 înainte de a accepta să se supună unei testări serologice, au spus oficiali.

Persoanele trebuie de asemenea să discute cu un doctor de medicină primară înainte de a face astfel de teste și să împărtășească informații personale sau legate de sănătate numai cu profesioniști medicali cunoscuți și de încredere, potrivit oficialilor.

Autoritățile americane au pus la dispoziția cetățenilor și un număr de telefon special pentru sesizarea fraudelor legate de testare, care pot fi reclamate și pe site-ul Departamentului de Justiție.