ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI ar putea cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea a doi oficiali guvernamentali în cadrul unui proces de supraveghere secretă, fără a fi nevoie de existența unui mandat judecătoresc, susține Reuters, citând un document publicat de site-ul The Intercept.

Documentul a fost descris drept o anexă clasificată a Ghidului pentru operațiuni și investigații interne al FBI (DIOG) și este datat 16 octombrie 2013. Jurnaliștii de la Reuters nu au putut verifica autenticitatea acestui document.

Ca răspuns la o solicitare a agenției de presă, purtătorul de cuvânt al FBI, Christopher Allen, a anunțat, potrivit b1.ro: ''Postăm o versiune editată a DIOG pe website-ul nostru. Nu sunt în poziția de a comenta sau autentifica vreo altă versiune''.

The Intercept arată că, potrivit documentului citat, urmărirea datelor privind convorbirile telefonice ale unui jurnalist vizat de o dispoziție (circulară) privind securitatea națională (NSL) necesită consimțământul suplimentar al consilierului general al FBI și al asistentului directorului general al diviziei sale pentru securitate națională, în afara aprobării ierarhice obișnuite.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews