ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


FBI ar putea cerceta înregistrările convorbirilor telefonice ale jurnaliștilor cu aprobarea a doi oficiali guvernamentali în cadrul unui proces de supraveghere secretă, fără a fi nevoie de existența unui mandat judecătoresc, susține Reuters, citând un document publicat de site-ul The Intercept.

Documentul a fost descris drept o anexă clasificată a Ghidului pentru operațiuni și investigații interne al FBI (DIOG) și este datat 16 octombrie 2013. Jurnaliștii de la Reuters nu au putut verifica autenticitatea acestui document.

Ca răspuns la o solicitare a agenției de presă, purtătorul de cuvânt al FBI, Christopher Allen, a anunțat, potrivit b1.ro: ''Postăm o versiune editată a DIOG pe website-ul nostru. Nu sunt în poziția de a comenta sau autentifica vreo altă versiune''.

The Intercept arată că, potrivit documentului citat, urmărirea datelor privind convorbirile telefonice ale unui jurnalist vizat de o dispoziție (circulară) privind securitatea națională (NSL) necesită consimțământul suplimentar al consilierului general al FBI și al asistentului directorului general al diviziei sale pentru securitate națională, în afara aprobării ierarhice obișnuite.