ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biroul Federal de Investigații american (FBI) a anunțat vineri că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigației privind folosirea de către candidata Partidului Democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete.

Totul s-a petrecut în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituției, relatează agențiile internaționale de presă.

Cei însărcinați cu ancheta "au descoperit existența unor e-mailuri care aparent sunt pertinente pentru această investigație", a indicat directorul FBI, James Comey, într-o scrisoare adresată Congresului.

"Am fost de acord ca FBI să ia măsurile corespunzătoare pentru a permite investigatorilor să examineze aceste e-mailuri, astfel încât să determine dacă ele conțin informații clasificate și să evalueze importanța lor pentru investigație", a adăugat responsabilul american, potrivit Agerpres.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiției a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz. Însă James Comey i-a reproșat atunci fostei șefe a diplomației că prin utilizarea acelei adrese de e-mail a procedat într-un mod extrem de neglijent.