ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat că nu îi este permisă publicarea rezultatelor autopsiilor efectuate asupra persoanelor care au murit după ce au primit vaccinul anti-COVID-19, dar un avocat pentru siguranța medicamentelor a spus că agenția ar putea publica autopsiile, cu informațiile personale redactate.

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) refuză să publice rezultatele autopsiilor efectuate asupra persoanelor care au murit după ce au primit vaccinul anti-COVID-19, relatează childrenshealthdefense.org.

FDA susține că nu îi este permis să publice dosare medicale, dar un avocat al siguranței medicamentelor spune că ar putea publica autopsiile, cu informațiile personale redactate.

Refuzul a fost transmis către The Epoch Times, care a depus o cerere în baza Legii privind libertatea de informare, pentru a fi publicate toate autopsiile raportate obținute de FDA cu privire la orice deces raportat în sistemul Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) în urma vaccinării împotriva COVID-19.

Rapoartele sunt depuse în sistem atunci când o persoană se confruntă cu un eveniment advers sau o problemă de sănătate după ce i-a fost administrat un vaccin.

FDA și alte agenții sunt însărcinate cu investigarea rapoartelor. Autoritățile solicită și revizuiesc dosarele medicale pentru a verifica rapoartele, inclusiv autopsiile.

FDA a refuzat să transmită orice rapoarte, chiar și copii redactate.

FDA a citat Legea federală, care permite agențiilor să refuze transmiterea de informații a căror dezvăluire agenția „consideră în mod rezonabil că ar dăuna unui interes protejat printr-o scutire”, fiind vorba de „dosarele personale și medicale și de fișiere similare a căror dezvăluire ar constitui în mod clar o încălcare nejustificată a vieții private.”

Epoch Times a făcut recurs la decizia de respingere, precum și la refuzul de a publica rezultatele analizei datelor din rapoartele VAERS.  

Kim Witczak, un avocat care pledează pentru siguranța medicamentelor și care consiliază FDA, făcând parte din Comitetul consultativ pentru medicamente psihofarmacologice, a spus că rapoartele ar putea fi publicate, cu informațiile personale ascunse.

„Informațiile personale ar putea fi cu ușurință redactate, fără a se pierde potențialele informații din autopsie”, a declarat Witczak pentru The Epoch Times prin e-mail.

Oamenii aleg să trimită rezultatele autopsiei către Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccin, a adăugat Witczak.

„Dacă cineva trimite un raport la VAERS, vrea și se așteaptă ca FDA să îl investigheze. Printre acestea sunt rapoartele de autopsie”, a spus avocatul.

Autopsiile sunt examinări ale persoanelor decedate, efectuate pentru a stabili cauza morții.

„Autopsiile pot fi o parte importantă a analizei post-mortem și ar trebui făcute în special în legătură cu un număr crescut de decese în urma vaccinării împotriva COVID-19”, a subliniat Witczak.

FDA răspunde

Un purtător de cuvânt al FDA a menționat că decesele în urma vaccinării împotriva COVID-19 sunt „rare”, citând numărul de rapoarte transmise către VAERS.

Până pe 14 septembrie, au fost raportate 16.516 decese în urma vaccinării împotriva COVID-19. Aproximativ 616 milioane de doze au fost administrate în SUA până în septembrie.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună dacă FDA va publica vreodată rezultatele autopsiilor, dar a făcut referire la o lucrare scrisă de cercetători de la FDA și de la Centers for Disease Control and Prevention.

Studiul, care nu a fost revizuit de colegi, a analizat cele aproximativ 9.800 de rapoarte de deces către VAERS în urma vaccinării împotriva COVID-19 depuse din 14 decembrie 2020 până în 17 noiembrie 2021.

Cercetătorii susțin că ratele de raportare au fost mai mici decât ratele așteptate de mortalitate din toate cauzele.

„Aceste descoperiri nu sugerează o asociere între vaccinare și creșterea mortalității în general” https://childrenshealthdefense.org/defender/global-excess-mortality-rates-deaths/, au scris aceștia.