ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ieşirea Greciei din zona euro este posibilă, dar o astfel de evoluţie nu va vesti probabil sfârşitul monedei euro, a afirmat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde.

"O ieşire a Greciei din zona euro este o posibilitate, iar un astfel de pas nu va fi uşor de gestionat, însă nici nu va însemna sfârşitul euro", a declarat şefa FMI.


Miercuri seară, premierul elen Alexis Tsipras a anunţat că Grecia este aproape de a ajunge la un acord cu creditorii săi, UE şi FMI, care va permite deblocarea unei tranşe de 7,2 miliarde de euro, bani necesari pentru ca Grecia să nu intre în faliment. Declaraţiile lui Tsipras au fost contrazise, însă, de ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, potrivit căruia nu s-au înregistrat progrese semnificative în discuţiile dintre cele două părţi.

Grecia nu va mai avea acces la fondurile FMI, dacă îşi pune în aplicare planul de a nu rambursa sumele datorate instituţiei, a avertizat un purtător de cuvânt al instituţiei.

 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews