ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump a declarat că nu înțelege de ce un videoclip vizionat de milioane de oameni, în care este prezentată opinia unor medici care susțin hidroxiclorochina ca tratament eficient pentru coronavirus, a fost eliminat de Facebook, Twitter și YouTube, scrie Lifesitenews.

”A existat un grup de medici, un grup mare, a cărui conferință de presă a fost pusă pe internet și, din anumite motive, internetul a vrut să-i elimine”, a declarat Trump, referindu-se la medicii reuniți în organizația American Frontline Doctors, aflați în centrul unei polemici aprinse pentru opiniile lor medicale. „Presupun că Twitter i-a eliminat și cred că Facebook i-a eliminat. Nu știu de ce. Cred că sunt medici extrem de respectați”, a continuat președintele american.

 Videoclipul eliminat a fost publicat inițial de Breitbart News, fiind scos de pe toate rețelele de socializare ale site-ului Breitbart (în ciuda faptului că a devenit „viral”), pentru așa zisa încălcare a politicilor de „dezinformare” privind COVID-19 ale giganților Facebook, Twitter și YouTube.

 Videoclipul prezintă conferința de presă organizată, luni, în fața Curții Supreme a Statelor Unite de către grupul American Frontline Doctors din Washington D.C. Până la cenzurararea sa de către Facebook, videoclipul adunase peste 17 milioane de vizualizări.

America's Frontline Doctors este fondată de Dr. Simone Gold, un medic și avocat recunoscut, și reunește medici și experți care doresc să abordeze ceea ce ei numesc o „campanie de dezinformare masivă” în legătură cu coronavirusul. Evenimentul a fost organizat și sponsorizat de cei de la Tea Party, mișcarea politică conservatoare din cadrul Partidului Republican.
 
„Dacă americanii continuă să lase așa-numiții experți și personalități din media să ia decizii, marele experiment american al unei Republici Constituționale, cu democrație reprezentativă, va înceta”, se arată pe pagina de informare a evenimentului.

Ce a deranjat atât de mult cenzorii de la Facebook și YouTube? Faptul  că America Frontline Doctors susține că „nu este nevoie de măști” pentru a preveni răspândirea COVID-19. În plus, grupul afirmă că acele studii care pretind că hidroxiclorochina este ineficientă pentru tratarea noului coronavirus sunt „fake science” și sunt sponsorizate de către „companii farmaceutice false”.

Unul dintre medici spune în timpul conferinței de presă că „hidroxiclorochina, zincul și Zithromaxul” sunt un leac pentru coronavirus, iar măștile nu sunt necesare.

„Am eliminat acest videoclip pentru că răspâdndește informații false despre cure și tratamente pentru COVID-19”, a declarat pentru Breitbart un purtător de cuvânt al companiei Facebook, Andy Stone. Compania nu a specificat ce porțiune a videoclipului a considerat că este „informație falsă” și pe ce bază a fost făcută.

Reamintim că aceeași  cenzură a fost aplicată, luna trecută, dialogului dintre antreprenorul și filozoful Pompiliu Diplan și dr. Răzvan Constantinescu, despre pandemia cu Covid-19. Videoclipul a fost șters de pe youtube la doar două zile după publicare.

Pe Youtube, postarea a rezistat doar două zile, Dr. Constantinescu anunțând că filmul a fost eliminat de pe platforma deținută de Google.  În film, Dr. Constantinescu nu contesta existența virusului, dar spunea, printre altele, că măsurile luate la nivel global au fost o „exagerare uriașă a unei afecțiuni infecțioase, nu mult diferită de gripa obișnuită”.