ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!Postările a 14 milioane de utilizatori Facebook au putut fi văzute de oricine, deși setările de intimitate nu prevedeau vizibilitatea publică a acestora, informeaza news.ro.

acebook a anunțat că un bug a modificat setările de intimitate ale postărilor a 14 milioane de utilizatori. Astfel, în loc să fie vizibile doar prietenilor, postările în cauză au putut fi văzute de toată lumea.

Conform oficialilor companiei, au fost afectate postările publicate în perioada 18 – 27 mai. În acest moment problema este rezolvată iar setările de intimitate au revenit la normal.

Utilizatorii afectați vor primi o notificare pe Facebook care îi va înștiința legat de această problemă și le va sugera să -și revizuiască setările de intimitate ale postărilor din perioada în care acestea au fost alterate de bug.

Bug-ul a afectat setarea implicită pe care Facebook o atribuie postărilor noi. În mod normal, fără intervenția utilizatorului, postările noi sunt setate de Facebook să poată fi văzute doar de prieteni. Bug-ul a modificat setarea de la „Prieteni” la „Public”.

Problema survine pe fondul a numeroase controverse în care gigantul american a fost implicat în ultima vreme. După scandalul Cambridge Analytica, când au fost compromise datele a 87 de milioane de utilizatori, Facebook a fost recent acuzată că a împărțit informațiile pe care le are despre utilizatorii săi cu producătorii de smartphone-uri

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews