ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook Messenger scanează fotografii și link-uri trimise de utilizatori pe platforma de mesagerie, conform unei declarații recente a companiei californiene, informează breitbart.com.


Facebook a făcut această dezvăluire pentru cei de la Bloomberg, după ce publicația a afirmat că mesajele de pe platforma de mesagerie a Facebook sunt analizate pentru încălcarea politicilor privind comportamentul rețelei de socializare. Dacă acestea sunt marcate de sistemul automat, acestea sunt apoi citite de moderatori. În cazul în care conținutul este considerat că încalcă politica Facebook, moderatorului i se permite să ia măsuri.
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg,  a admis el însuși monitorizarea conversațiilor de pe Messenger. „În acest caz, sistemele noastre detectează ce se întâmplă”, a spus Zuckerberg într-un interviu acordat pentru Vox.  

Spre deosebire de WhatsApp,  populara platformă de mesagerie Facebook, achiziționată în 2014 pentru suma de aproximativ 19,4 miliarde de dolari, Facebook Messenger nu oferă în mod automat criptarea mesajelor End-to-End. 

Utilizatorii trebuie să activeze „conversații secrete” pe platforma Messenger pentru a profita de criptare. Prin criptarea End-to-End, numai participanții la conversație au posibilitatea de a citi mesajele pe care le schimbă între ei.

Un purtător de cuvânt al Facebook Messenger a spus că instrumentele de monitorizare sunt folosite pentru a preveni comportamentul abuziv care ar putea avea loc pe platformă. „De exemplu, atunci când trimiteți o fotografie pe Messenger,  sistemele noastre automate o scanează, folosind tehnologia de potrivire a fotografiilor, pentru a detecta imaginile cunoscute de exploatare a copiilor. Când trimiteți un link, îl scanăm de malware sau viruși”, a spus acesta.

 „Facebook a creat aceste instrumente automate astfel încât să putem opri rapid comportamentul abuziv pe platforma noastră”, a adăugat oficialul l Facebook Messenger.

Aceste dezvăluiri vin în contextul în care Facebook s-a confruntat în ultimele săptămâni cu un val de acuzații, după scandalul Analytica. La sfârșitul lunii martie, Facebook a publicat în mai multe ziare importante un comunicat în care își cerea scuze utilizatorilor pentru masiva scurgere de date.