ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plin scandal privind modul în care a gestionat datele ultilizatorilor, fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, anunță că platforma sa a început să clasifice organizațiile de știri bazate pe „gradul de încredere”, sursele de informații cu un nivel scăzut de încredere urmând a fi suprimate, scrie site-ul Breitbart.com.

„Am introdus [aceste date] în sistem și acționează ca un stimulent sau o suprimare și vom determina intensitatea lor în timp”, a declarat Zuckerberg în timpul unui discurs la hotelul Rosewood Sand Hill, unde s-a întânit cu reprezentanți ai mass-media de maximă audiență. „Simțim că avem responsabilitatea de a sparge polarizarea și de a găsi un teren comun”, a afirmat Zuckerberg, fără a da detalii despre modul în care se va face această clasificare a „încrederii” organizațiilor de presă.

Printre cei care au stat la aceeași masă cu Zuckerberg s-au numărat reprezentanți ai Quartz, New York Times, CNN, Wall Street Journal, NBC, Recode, Univision, Daily Beast, The Economist, HuffPost, Insider, New York Post.

De asemenea, Zuckerberg și-ar fi declarat intenția de a investi miliarde de dolari într-o „combinație de Inteligență Artificială și zeci de mii de moderatori umani pentru a păstra atât știrile false, cât și propaganda deliberată, în special în timpul alegerilor.”

Scandalul privind distribuirea datelor personale ale utilizatorilor Facebook a luat amploare luna trecută, după ce presa a dezvăluit că datele a aproximativ 87 de milioane de persoane ar fi putut ajunge, fără cunoștința lor, în posesia companiei Cambridge Analytica. Zuckerberg a fost audiat în Congresul SUA, unde a încercat să-și pună cenușă în cap, dar a refuzat să dea explicații și în Parlamentul britanic și în Parlamentul European.