Facebook va introduce noi restricții utilizatorilor care postează comentarii live ce violează politicile referitoare la discursurile care instigă la ură. Aceasta se află printre măsurile propuse ca răspuns la atacurile teroriste de la Christchurch.
 
O altă regulă este oprirea imediată a accesului utilizatorilor la transmisiunile live, pentru o perioadă de timp determinată.
 
„În urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelandă, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel încât acestea să nu fie utilizate pentru a face rău sau pentru a răspândi ura”, a anunțat compania într-un mesaj publicat pe blog.

Compania plănuiește să investească 7,5 milioane de dolari în noi parteneriate pentru îmbunătățirea imaginii și a tehnologiei de analiză video pentru a fi cu un pas înainte manipulării în media utilizată pentru publicarea de materiale interzise.

Înregistrarea video transmisă prin serviciul Live al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibilă timp de 17 minute până ce compania a suspendat difuzarea după ce a fost alertată de poliție.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.