ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Cei de la Facebook își intensifică eforturile pentru a opri răspândirea „știrilor false” . Gigantul american a dezvăluit că va avea o „cameră de război” pe deplin funcțională care va fi instalată în campusul său din Menlo Park, astfel încât să poată fi folosită pentru alegerile din SUA și Brazilia, scrie Daily Mail.

Se speră că această cameră va permite rețelei de socializare să elimine orice încercare din partea unor terțe părți de a se amesteca în alegerile viitoare din diverse colțuri ale lumii.

Facebook nu a dezvăluit încă detaliile complete, dar, cel mai probabil, această cameră de război va permite companiei americane să coordoneze eforturile mai multor echipe în timp real.

„Înființăm o cameră de război în Menlo Park pentru alegerile din Brazilia și SUA", a dezvăluit unul dintre directorii companiei, Samidh Chakrabarti, în timpul unei conferințe de presă.  El a refuzat să spună și când "camera de război" va deveni pe deplin operațională.

Reamintim că în primăvară, în urma dezvăluirilor din presă, Mark Zuckerberg a confirmat în timpul audierii sale în fața comisiilor de Comerț și Juridice ale Senatului american, că date ale utilizatorilor Facebook au fost vândute de profesorul Aleksander Kogan și altor companii, în afară de Cambridge Analytica.
 
Scandalul Cambridge Analytica a izbucnit în luna martie, când a ieșit la lumină faptul că firma susținută de Robert Mercer, simpatizant al lui Donald Trump, și condusă în trecut de Steve Bannon, fost consilier al actualului președinte american, a obținut informații personale a 50 de milioane de utilizatori Facebook fără a avea permisiunea. Aceste informații au fost folosite pentru a influența procesul electoral din 2016.