Facebook a lansat o nouă aplicație, numită Study, prin care utilizatorii săi pot fi plătiți dacă acceptă să le fie colectate datele despre modul în care utilizează dispozitivele și aplicațiile descărcate pe acestea, relatează The Guardian.

Noua aplicație de la Facebook colectează date despre perioada dedicată utilizării aplicațiilor instalate pe un dispozitiv, dar și despre activitățile de interes, țara de proveniență, dispozitivul deținut de utilizator și tipul rețelei folosite.
 
Participanții vor fi recrutați prin intermediul reclamelor la aplicație, ce pot fi accesate de utilizatori care se pot înregistra și, dacă se califică, vor fi invitați ulterior să descarce aplicația din magazinul Google Play Store.

În prima etapă, aplicația va fi disponibilă doar utilizatorilor din Statele Unite și India.

„Cercetarea de piață ajută companiile să conceapă produse mai bune pentru oameni. Credem că această activitate este importantă pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim produsele utilizatorii Facebook'', a declarat Sagee Ben-Zedeff, manager de produs la Facebook, în cadrul unui mesaj publicat pe blog.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews