ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Facebook a interzis mai multe persoane și organizații politice despre care a afirmat că „distrbuiau ura”, scrie BBC. Printre cei interziși se numără Partidul Național Britanic și Nick Griffin, Liga Apărării Engleză și Frontul Național.
 
Pe listă se află și Britain First care fusese deja interzisă, însă această măsură prevede că este interzisă susținerea pentru organizație pe site-urile deținute de Facebook, relatează News.ro.
 
Facebook a informat că a luat aceste măsuri pentru că cei vizați au o misiune „violentă sau plină de ură”.

„Persoanele și organizațiile care împrăștie ură sau atacă sau cer excluderea altora în baza a cine sunt, nu au ce căuta pe Facebook”, se arată într-un comunicat al Facebook.

Un purtător de cuvânt al Facebook a precizat că toate persoanele și organizațiile vizate nu vor mai putea desfășura nicio activitate pe niciun serviciu oferit de Facebook. În plus, susținerea și lăudarea grupărilor sau persoanelor respective nu va mai fi permisă.
 
„Timp de prea mult timp rețelele sociale au permis extremismul și discursul urii online și au profitat de pe urma acestei otrăvi”, a declarat parlamentara Yvette Cooper.

Cooper a precizat că măsurile reprezintă „un prim pas important” și ar trebui dublate de noi reguli și amenzi pentru firmele care nu înlătură astfel de materiale.