ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul australian Scott Morrison a declarat joi că guvernul său nu va fi intimidat de blocarea de către Facebook a fluxurilor de știri către utilizatori, informează BBC. O decizie pe care a calificat-o drept „arogantă”.

Facebook  a reacționat joi la o lege australiană care îi va face pe giganții tehnologici să plătească pentru conținutul de știri de pe platformele lor.

Așa că australienii s-au trezit că paginile de Facebook ale tuturor site-urilor de știri locale și globale nu erau disponibile. Persoanele din afara țării nu pot, nici ele, să citească sau să acceseze o publicație de știri australiană pe platformă. 
 
Blocarea conținutului de pe platformă vine ca reacție la o propunere legislativă care ar face Facebook și Google să negocieze cu companiile media și să plătească pentru conținutul de pe rețelele sociale.
 
Dar faptul că un gigant media corporativ poate întrerupe accesul la toate știrile ilustrează puterea pe care aceste organizații o au acum asupra oamenilor.

Directorul australian al Human Rights Watch a declarat că decizia Facebook de a cenzura fluxul de informații din țară constituie „o întorsătură periculoasă a evenimentelor”.


Mai multe pagini guvernamentale de sănătate și urgențe medicale au fost, de asemenea, blocate. Facebook a afirmat ulterior că a fost o greșeală și multe dintre aceste pagini sunt acum din nou online.
 
Julian Knight, șeful comisiei parlamentare britanice care supraveghează industria media, a declarat pentru agenția Reuters că este „o acțiune a băiatului agresor”.

"Prin aceste restricții putem să constatăm ce va permite Facebook să facă oamenilor în viitor, nu numai în Australia, ci și în întreaga lume", a declarat Peter Firth pentru BBC.

Amelia Marshall a spus că nu-i vine să creadă decizia companiei „în mijlocul unei pandemii”, adăugând: „Am luat decizia de a-mi șterge definitiv contul de Facebook”.