ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Justiția americană a admis plângerile împotriva sistemului de recunoaștere facială deținut de Facebook. Astfel, rețeua de socializare va trebui să răspundă în fața judecătorilor din California în legătură cu colectarea ilegală a datelor private ale utilizatorilor, legate de un instrument servind la identificarea automată a persoanelor care figurează în fotografiile publicate.

Gigantul informatic Facebook va da socoteală în fața justiției din California, pentru colectarea ilegală de date private ale utilizatorilor. Judecătorul din San Francisco, James Donato, a respins un apel al rețelei sociale și a găsit admisibile plângerile a trei utilizatori care reproșează Facebook că a colectat în secret datele biometrice legate de chipul lor și apoi le-au folosit pentru a face recunoaștere facială.
 
Scandalul a pornit de la o funcție lansată de Facebook în urmă cu șase ani, care sugerează numele utilizatorilor identificați după fotografiile publicate pe rețea. Această funcție se bazează pe un program de recunoaștere facială care scanează fotografiile din rețea, unde persoanele sunt deja identificate, potrivit b1.ro.

Instrumentul de recunoaștere facială al Facebook a ridicat deja îngrijorări cu privire la respectarea vieții private a utilizatorilor în Europa.