ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce au condus ostilitățile împotriva judecătorului Brett Kavanaugh, nominalizat de Trump la Curtea Supremă, pe care l-au portretizat ca un violator în serie ce nu ar trebui lăsat în jurul copiilor, democrații se întreabă acum dacă nu „a venit timpul să fim mai nemiloși", scrie Politico.

John F. Harris scrie în Politico că „mulți democrați din prima linie” se tem că partidul lor pierde lupte importante pentru că „republicanii sunt pur și simplu mai duri, mai răi, mai cinici și mai nemiloși decât ei”.

 Pierderea unei bătălii care ar putea redesena peisajul politic american pentru zeci de ani  a fost echivalentă cu o sentință capitală. Tensiunea dintre cele două tabere i-a făcut pe unii democrați să reia dezbaterile în acest weekend. „Ei sunt mai nemiloși", a spus Jennifer Palmieri, care, de-a lungul unui sfert de secol, a servit drept susținător al lui Bill Clinton, Hillary Clinton și Barack Obama. „Și nu vreau să fiu ca ei. ... Răspunsul nu poate fi ca democrații să fie la fel de cinici”.

Făcuți KO, democrații spun că nu vor renunța si dau asigurări că vor continua lupta: dacă după algerile legislative parțiale din noiembrie vor prelua controlul asupra Camerei, așa cum se prefigurează, deschiderea unei anchete serioase asupra lui Kavanaugh este considerată o prioritate. Nu este exclus nici o procedură de impeachment.
Strategul democrat, James Carville, a declarat pentru CNN că partidul său nu va renunța la Kavanaugh. „Pentru democrați, Kavanaugh valorează mai mult viu decât mort. Acest caz nu va dispărea”.

După o nouă victorie în lupta cu democrații, președintele Donald Trump a afirmat la ceremonia simbolică de învestire a noului judecător de la Curtea Supremă că nevinovăția magistratului, privind acuzații de abuz sexual, a fost dovedită, scrie The Guardian, preluat de news.ro.

Trump a declarat: „În numele națiunii noastre, vreau să îi cer scuze lui Brett și familiei Kavanaugh pentru durerea teribilă și suferința pe care au trebuit să le îndure. Cei care ajută țara merită o evaluare corectă și demnă, nu o campanie de distrugere politică și personală bazată pe minciuni și înșelăciune”.

„Ce s-a întâmplat familiei Kavanaugh încalcă orice noțiune de corectitudine, decență și un proces corect. În țara noastră, un bărbat sau o femeie trebuie să beneficieze de prezumția de nevinovăție”, a adăugat președintele SUA.

„Trebuie să afirm că dumneavoastră, domnule, aflat sub o presiune istorică, vi s-a dovedit nevinovăția. Vă mulțumesc. Chiar ați fost nevinovat”, a precizat Trump pentru ca apoi să îi strângă mâna lui Kavanaugh, care i-a mulțumit președintelui, cei doi fiind aplaudați la scenă deschisă.