ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Angajații Facebook și Twitter au trimis peste 90% din donațiile politice către democrați până în 2020, potrivit unui raport citat de FoxNews.

Această sumă include „toate donațiile federale” de la angajații Facebook și Twitter din acest an pe baza înregistrărilor disponibile prin OpenSecrets.org, un grup de cercetare care urmărește banii în politică.

Angajații Twitter au donat democraților 347.270 dolari, sau 98,99% din totalul donațiilor federale, făcând donații individuale de 200 USD sau mai mult. Doar 3.556 dolari, sau 1,01%, din donațiile federale de la angajații Twitter au revenit republicanilor. Candidatul democratic la președinție, Joe Biden, a primit 66.929 dolari de la angajații Twitter, adică 19% din totalul donațiilor federale ale angajaților.

Angajații Facebook au donat 2,4 milioane de dolari, sau 91,68% din totalul donațiilor federale, către democrați, cu donații de 200 dolari sau mai mult, prin intermediul persoanelor fizice (PACS). Doar 218.576 dolari, sau 8,2% din toate donațiile federale de la angajații Facebook, au fost destinate republicanilor. Angajații au donat 645.152 dolari către Biden sau 25% din totalul donațiilor federale.

Cele două companii au fost acuzate recent, după ce au decis să blocheze răspândirea unui articol din New York Post care arată o presupusă legătură între fiul lui Biden, Hunter Biden, și un consilier al unei companii energetice din Ucraina. Numeroși congresmani republicani au cerut explicații din partea celor două companii pentru blocarea articolului, invitându-le să depună mărturie în fața Congresului.

În paralel, Mark Zuckerberg și soția sa au anunțat că a donat 250 de milioane de dolari către Center for Tech and Civic Life (CTCL), organism fondat de un democrat, pentru a ajuta autoritățile locale din toată țara, în special în bastionele democraților, să organizeze alegeri în contextul pandemiei. Iar in ultimele zile a mai dat încă 100 de milioane.
 
Acuzat și pentru algoritmul „favorabil democraților”, fondatorul Mark Zuckerberg a acordat milioane de dolari pentru a „crește prezența la vot”, dar și numărul buletinelor de vot în cetatea democraților din Philadelphia.

Phill Kline, reprezentant al Proiectului Amistad Thomas More Society, a acuzat implicarea lui Zuckerberg intr-o „campanie insidioasă, coordonată pentru a manipula alegerile din acest an”. Într-o postare pe Facebook, a recunoscut controversa. „De la donația noastră inițială, au existat mai multe procese intentate pentru a împiedica utilizarea acestor fonduri, pe baza afirmațiilor că organizațiile care primesc donații au o agendă partizană”, a scris Zuckerberg. „E fals. Aceste fonduri vor deservi comunitățile din întreaga țară, și sunt alocate de organizații nepartizane.”