ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa 180.000 de pelerini s-au rugat vineri, în sanctuarul catolic de la Fatima, unde Papa Francisc urmează să meargă anul viitor, cu ocazia centenarului aparițiilor Fecioarei Maria care au făcut celebră această localitate din centrul Portugaliei, relatează AFP.

Patriarhul Lisabonei, cardinalul Manuel Clemente, i-a îndemnat pe credincioșii adunați pe esplanada de la Fatima să se roage "pentru oamenii sănătoși și bolnavi, singuri sau fără loc de muncă, victime și refugiați".

"Un gând al nostru se îndreaptă spre dragul nostru Papă Francisc. Vrem să îl salutăm de aici și să îi spunem că ne bucurăm dinainte de vizita sa", a declarat, în fața mulțimii de pelerini, episcopul de Fatima, Antonio Marto.

Pelerinajul de la Fatima comemorează prima dintre aparițiile în zonă a Sfintei Fecioare în fața a trei copii portughezi—Lucia, Jacinta și Francisco —, cărora le-a relevat așa-numitele "secrete de la Fatima". Cei trei au mărturisit că, aflându-se cu animalele la păscut, au fost martorii mai multor apariții ale Fecioarei Maria.

Suveranul pontif a anunțat anul trecut că dorește să participe în 2017 la marele pelerinaj anual de la Fatima, localitate aflată la 130 de kilometri nord de Lisabona, potrivit Agerpres. .